Image by Tyler Nix

Een voedingsstrategie op maat van jouw levenswijze

 

Bij ă nutrition baseren we ons op de principes van "Flexible Dieting". Dit is een eenvoudig voedingsconcept, waarbij flexibiliteit centraal staat. De betekenis van ‘dieting’ slaat hier op een voedingspatroon, en niet op een dieet.

 

Je kan het bekijken als een voedingsstrategie ontwikkeld op maat van jouw levenswijze. Het centrale uitgangspunt van dit concept houdt in dat er geen verboden voeding bestaat.

 

Geen voedingsrestricties die je toch niet kan volhouden. We leren je hoe je alle voedingsmiddelen waar je van houdt kan incorporeren in jouw voedingspatroon, op een duurzame manier.  


 

Wat zijn macro's?

Macro’s of macronutriënten, zijn de voedingsstoffen die ons lichaam in grote hoeveelheden nodig heeft en die energie (calorieën) leveren. Al de voeding die we consumeren bestaat uit één of een combinatie van macronutriënten.

 

Er zijn 3 macronutriënten:

  • Koolhydraten (leveren 4 kcal per gram)

  • Eiwitten (leveren 4 kcal per gram)

  • Vetten (leveren 9 kcal per gram)

Het is niet zo dat omdat je alles mag eten, je dit ook moet doen. De focus ligt nog steeds op gezonde voeding rijk aan belangrijke voedingsstoffen. Het doel is om een gezond voedingspatroon te ontwikkelen waarbij je nog steeds kan genieten van de voeding waar je van houdt én de vooruitgang kan maken waar je naar streeft.